Odkrijte gore skupaj z nami

 

Novice

Predstavitev šolanja 2023 in novi mednarodni planinski vodniki

V sredo, 12. 4. 2023, smo združili dva, za združenje, pomembna dogodka: predstavitev šolanja generacije 2023 in sprejem novih mednarodnih planinskih vodnikov, ki so uspešno zaključili šolanje in pripravništvo. Predsednica združenja Zdenka Mihelič in vodja šolanja Martin Pavlovčič sta potencialnim kandidatom predstavila potek šolanja. Nato pa je Zdenka Mihelič podelila potrdila in značke osmim novim mednarodnim planinskim vodnikom.

Več

Zbor članov ZPVS 2023

V sredo, 25. januarja 2023, je potekal šesti redni zbor članov Združenja planinskih vodnikov Slovenije (ZPVS). Na zboru smo po smrti dosedanjega predsednika Klemna Volontarja, prvega mednarodnega planinskega vodnika v Sloveniji, pobudnika in enega izmed ustanoviteljev združenja, izvolili novo predsednico in člana Izvršnega odbora (IO).

Člani združenja smo na zboru potrdili vsa poročila za leto 2022, plan za 2023, spremembe statuta in novi sedež ZPVS, ter za novega člana IO izvolili Žigo Štera, mednarodnega planinskega vodnika IML.

Nova predsednica ZPVS je postala Zdenka Mihelič, mednarodna planinska vodnica IML, strokovna delavka v športu 2 in vodnica PZS z več kot petindvajsetletnimi izkušnjami, ki hodi v hribe od malih nog.

Zbor članov je Klemnu Volontarju za dolgoletno predano, prostovoljno in izjemno strokovno delo posthumno podelil najvišji naziv združenja – Častni član ZPVS. Iz rok nove predsednice je listino o imenovanju prevzela Klemnova partnerica Marjeta Klemenc.

Več

Žalostna vest (Klemen Volontar, 1962-2022)

Z žalostjo v srcu sporočamo, da nas je po hudi bolezni zapustil naš predsednik in dragi prijatelj Klemen Volontar.
Klemen Volontar (28. 11. 1962 - 5. 12. 2022), alpinist, gorski reševalec, vodnik lavinskega psa, vodnik PZS, inštruktor planinske vzgoje, inštruktor alpinizma in gorskega reševanja, predavatelj, strokovnjak za sneg in plazove, mednarodni planinski vodnik UIMLA in predsednik Združenja planinskih vodnikov Slovenije.

Naj počiva v miru.
Družini in vsem prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Člani ZPVS

-------------
Klemen, tebi v slovo [preberi več ->]

Več

Zaključni izpit

Še en zaključni izpit je opravljen! Gostje zadovoljni, inštruktor zadovoljen, kandidat zadovoljen.... Je že kar malo sumljivo, hehe!?

Več

Zaključni izpit

Zaključni izpit! Eno od dveh zaključnih dejanj po koncu šolanja!

Več

Sprejem novih Mednarodnih planinskih vodnikov

Pet novih.... Velika pridobitev za Združenje, velika osebna pridobitev za vsakega posameznika. 

Več

Šolanje ZPVS - ZIMA - IZPITI

Najbolj pridni iz zadnje generacije so zaključili šolanje. Predzadnji izpit, otežena orientacija in zadnji izpit zimska tehnika vodenja.

Več

Šolanje ZPVS - ZIMA - gibanje

Končno smo začeli in odlično izkoristili super razmere. 

Več

Razpis šolanja za Mednarodnega planinskega vodnika

Združenje planinskih vodnikov Slovenije v aprilu začenja s šolanjem za Mednarodnega planinskega vodnika. 
Vse zainteresirane vabimo na PREDSTAVITEV šolanja, ki bo predvidoma
 

12.aprila 2022 ob 18.00

Na PREDSTAVITEV vabljeni vsi, ki vas zanima poklic Planinskega vodnika z mednarodo licenco UIMLA, ki bi želeli nadgraditi svoje znanje ali imate preprosto samo vprašanja v zvezi s šolanjem!

Zaradi izbire in rezervacije prostora prosimo, da se vsi zainteresirani prijavite do 04.aprila na info@zpvs.si. Prijavljeni bodo po elektronski pošti obveščeni o točni lokaciji sestanka!


Vabilo: PREDSTAVITEV

Več

Šolanje ZPVS - Izpiti, zavarovana pot

V marcu 2022 spet začnemo z novo generacijo znanja željnih...
Če ste med njimi, pridružite se nam!

Več

Šolanje ZPVS - Izpiti, vrvna tehnika

V marcu 2022 spet začnemo z novo generacijo znanja željnih...
Če ste med njimi, pridružite se nam!


Več

Šolanje ZPVS - Tri dni v Kamniških Alpah

Kljub slabemu vremenu smo izpeljali. Sem si kar oddahnil!

Zadnji člen v procesu šolanja je za to generacijo postavljen na svoje mesto. Dva kandidata sta s tem izpolnila vse pogoje in postala pripravnika. ČESTITKE!

Več

Šolanje ZPVS - Treking Črna gora - Julij 2021

Tokrat nekoliko drugačen treking. Oz. treking z drugačnimi gosti!? Šolsko obarvan! Združili smo dve generaciji kandidatov za mednarodne planinske vodnike, dodali nekaj "firbcev" in nastala je odlična skupina. 

Več

Šolanje ZPVS - Ture, izpiti in še kaj

Nas kar priganjajo tile naši kandidati. Od zore do mraka smo aktivni in teče, kot namazano. Začeli smo že s turami, vmes pade kak izpit ali dva, igramo se v vodi... 

Zdaj so že toliko daleč, da bodo na trekingu v Črni gori lahko samostojno pripravljali in vodili celodnevne ture. Če vsi pridemo nazaj pomeni, da so bili uspešni!?

Več

Šolanje ZPVS - prve četrtina kopnega dela šolanja je za nami

Sicer smo začeli nekoliko pozno zaradi omejitev, ampak... Z velikimi napori in sodelovanjem vseh smo vseeno že skoraj ujeli pravo časovnico. Res gre zahvala in predavateljem, inštruktorjem in seveda kandidatom, ki se trudijo po svojih močeh.

Več

IZPIT - Otežena orientacija

Izpit - Otežena orientacija je eden najbolj zahtevnih izpitov netehnične narave. Pokljuški gozdovi so za takšen preizkus najbolj primerni.

VIDEO

Več

Zimski del šolanja je v polnem zamahu

Kandidati so iz dneva v dan boljši. Napredujejo na vseh področjih. Zima je mnogo zahtevnejša, kot poletje saj je gorsko okolje takrat še nekoliko manj prijazno, veliko več je specifične opreme, predvsem "reševalne", katere uporabo moramo do potankosti obvladati.

Več

Prva generacija IML izšolana v Sloveniji

Kdor čaka dočaka! Prva generacija Mednarodnih planinskih vodnikov v celoti izšolana v Sloveniji je zaključila s šolanjem in pripravništvom ter prejela mednarodne licence, knjižice in znake.

Več