Odkrijte gore skupaj z nami

 

Novice

ponedeljek, 22. oktober 2018

Sestanek s predsednikom UIMLA

V začetku oktobra sem imel delavno srečanje s predsednikom UIMLA, gospodom Ian Spare, Angležem, živečim v Švici. Srečala sva se blizu njegovega doma, na meji Švica Francija, v učnem centru švicarskih gorskih vodnikov.


Predstavil sem mu naše dosedanje delo in kdaj bomo začeli s šolanjem prvih IML. Kar leto in pol se pripravljamo na sprejem ZPVS v organizacijo UIMLA. V novembru letos je kongres UIMLA, zato je bil sestanek še toliko bolj pomemben. Predsednik mi je zagotovil, da lahko računamo na sprejem oz. potrditev v članstvo in izrazil vso podporo. 

Ob tej priliki sva govorila tudi o možnih bodočih spremembah v platformi zahtevanega znanja vodnikov UIMLA. Zato se nama je ob koncu pogovora pridružil še Manuel Genswein, ustanovitelj in pobudnik MauntainSafeti.info, kjer sam sodelujem že od vsega začetka. 
Predsednik se je zanimal za sodelovanje z MS.i in kako bi le to predstavili novembra na skupščini UIMLA na Slovaškem. To bi lahko bil prvi korak k predlogu spremem na področju sneg - plazovi in reševanje v plazovih.