Odkrijte gore skupaj z nami

 

Novice

nedelja, 28. junij 2020

Šolanje 2020 - Malo prakse in veliko teorije

Prva polovica prvega leta šolanje se počasi zaključuje. Več, kot 20 dni šolanja je za nami. Čaka nas še zaključna tura z bivakiranjem... Če bodo le meje odprte in bo vreme naklonjeno.

Tokrat je bila na Vršiču, kjer smo pri Borutu in Tanji spet odlično jedli, zbrani najnolj pisana druščina, kar si jih lahko zamislimo... ZGVS, ZPVS, PZS in KA. Kaj še češ boljšega, ni bojazni, da bi gorništvo, alpinizem in vodništvo v Sloveniji vzel hudič!

IMG_9345

Kolegi kandidati ugotavljajo, da je vedno manj teorije in vedno več prakse... Zato smo tokrat sicer poslušali nekaj zanimivih predavanj, ki so obvezna vsebina šolanja, kot je prehrana, pa trening, psihologija v vodništvu, pa ekologija in varstvo anrave, pa še kakšno sem izpustil...

IMG_9346


IMG_9349

IMG_9372

V glavnem smo bili pa zunaj in prakticirali. En dan še bolj na tleh, naslednji pa že v zraku, pod obremenitvijo. Čeprav jo redko potrebujemo ali raje nikoli, je obvladovanje vrvnih manevrov pri vodenju zavarovanih poti nujno. 

IMG_9379

Pravijo, da malo pa že znajo!? Upam, prav zato, da bi znali in dobro predstavljali naše delo in poklicse trudimo vsi, vključno kandidati.

IMG_9385