Odkrijte gore skupaj z nami

 
Klemen Volontar

Novice

ponedeljek, 12. november 2018

Razpis šolanja za Mednarodnega planinskega vodnika

S ponosom in zadovoljstvom objavljamo RAZPIS ŠOLANJA za Mednarodnega planinskega vodnika.

Dobro leto usklajevanj, truda in priprava potrebne dokumentacije za sprejetje v družino UIMLA, je obrodilo sadove. S ponosom in zadovoljstvom nad uspehom lahko naznanimo, da je Slovenija s soglasno potrditvijo na generalni skupščini UIMLA, postala članica aspirantka. Združenje planinskih vodnikov Slovenije je tako prvič v zgodovini na Slovenskem prostoru odprl možnost vsem, ki se zanimajo za uradni poklic planinskega vodnika (International Mountain Leader).

Razpis

Mednarodni planinski vodnik (IML) je šolan  po visokih mednarodnih standardih UIMLA. Izobraževanje za IML omogoča planinskemu vodniku pridobitev znanj in kompetenc za vodenje v gore po vsem svetu. Po uspešno opravljenem usposabljanju, pripravniškem stažu in vodniškem izpitu, kandidat pridobi naziv Mednarodni planinski vodnik (IML). Svojo usposobljenost izkazuje z vodniško izkaznico in mednarodnim znakom IML.

Vabljeni, da se pridružite članom UIMLA in si z usposabljanjem v Združenju planinskih vodnikov Slovenije pridobite naziv Mednarodni planinski vodnik (IML). Vse informacije in obrazce za pristop k šolanju najdete na naši spleti strani pod razdelkom ŠOLANJE.