Odkrijte gore skupaj z nami

 
Klemen Volontar

Novice

petek, 13. marec 2020

Razpis šolanja za Mednarodnega planinskega vodnika

Zaradi situacije v državi vse aktivnosti v zvezi z začetkom šolanja prestavljamo za vsaj en mesec, posledično tudi rok za prijavo na šolanje podaljšujemo do 10.04.2020.

Objavljamo RAZPIS ŠOLANJA  druge generacije kandidatov za Mednarodnega planinskega vodnika. 

Slovenija oziroma ZPVS je že dobro leto članica aspirantka UIMLA. To nam omogoča izvedbo šolanja pod nadzorom mednarodnih nadzornikov UIMLA. Prvo leto šolanja je za nami. Poročila nadzornikov za prvo leto dela so več, kot ugodna.  Zato smo pripravili razpis za drugo generacijo kandidatov, ki se nam želi pridružiti. 

Razpis

Mednarodni planinski vodnik (IML) je šolan  po visokih mednarodnih standardih UIMLA. Izobraževanje za IML omogoča planinskemu vodniku pridobitev znanj in kompetenc za vodenje v gore po vsem svetu. Po uspešno opravljenem usposabljanju, pripravniškem stažu in vodniškem izpitu, kandidat pridobi naziv Mednarodni planinski vodnik (IML). Svojo usposobljenost izkazuje z vodniško izkaznico in mednarodnim znakom IML.

Vabljeni, da se pridružite članom UIMLA in si z usposabljanjem v Združenju planinskih vodnikov Slovenije pridobite naziv Mednarodni planinski vodnik (IML). Vse informacije in obrazce za pristop k šolanju najdete na naši spleti strani pod razdelkom ŠOLANJE.